In acțiune, cu compasiune

“In acțiune, cu compasiune”,

Prima conferință pe tema Compasiunii în sistemul de sănătate din România

27-29 august 2020 (joi – sâmbătă)

Hotel Central (Ploiești) și Casa Timiș (Chițorani, Prahova)

 

Element vital (și) în relația dintre personalul medical și pacienți, compasiunea este în criză la nivel global.

Dr. Nicolae-Iordache Iordache, inițiator al manifestării, împreună cu compania de comunicare medico-socială Houston NPA, vă invită să participați la o manifestare care va pune împreună entuziaștii care își ghidează acțiunile după principiile compasiunii și pe cei care își doresc să înțeleagă acest concept și beneficiile lui umane, morale și financiare.

“Prin această conferință dorim să punem compasiunea pe masa de discuție a tuturor celor interesați de proiectarea unor servicii de îngrijire a pacienților care să valorifice virtuțile vindecătoare ale compasiunii față de suferința umană. Dorim să “echipăm” adepții sau promotorii compasiunii în sănătate în ideea de a fi mai eficienți în a oferi servicii de sănătate de calitate, pe de o parte și de a crea microculturi bazate pe compasiune la locul lor de muncă, pe de altă parte”, susține dr. Nicolae-Iordache Iordache, autorul primei cărți de construire a brandului în domeniul medical: “Cine ești tu, doctore”? și a primei cărți de public speaking în domeniul medical: “Re-Prezintă”.

Printre temele evenimentului se vor numără relația dintre compasiune și.. vindecare, burn-out, erori și greșeli medicale, imunitate și prevenție, lupta cu kilogramele, sănătate mintală, economie, etc. Vom analiza implicarea compasiunii în medicina de familie, farmacie, UPU, ATI, pediatrie, oncologie, adicții. etc. Vom afla cum se pot „vindeca” organizațiile din sănătate și membrii acestora accesând compasiunea, ce dovezi oferă știința compasiunii și cum le putem pune în practică, cum putem îngloba compasiunea în procesul de instruire a personalului medical și cum practicăm auto-compasiunea (nu auto-compătimirea).

Partener al evenimentului este Asociația de Chirurgie Toracică Modernă din Craiova al carei președinte, Dr. Alin Dragoș Demetrian, se implică în proiecte integrate de comunicare, prevenție și dezvoltare a unui spirit liber și independent al tinerilor medici.

Conferința este organizată cu sprijinul Casa Timiș și Clinica Eliade.

Oameni care dăruiesc compasiune și care vor fi alături de noi:

Dr. Cătălin CÎRSTOVEANU – şef al secţiei de Terapie Intensivă Nou- Născuţi de la Spitalul „Marie Curie” din București.

Dr. Carmen MARCU – medic primar medicină de urgență, master în Medicina de dezastre, medic coordonator compartiment îngrijiri paliative.

Dr. Andreea MOLDOVAN – medic primar boli infecțioase, bursieră de Excelență în cadrul Hôpital Cantonal de Genève, doctor în științe medicale, premiată de Organizația Mondială a Sănătății.

                     Conf. dr. Mihai CRAIU – șef al secției de pediatrie și pneumologie pediatrică din cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei și Copilului Prof. Dr. Alfred Rusescu din București. Este medicul declarat “erou al vaccinării” de către Organizația Mondială a Sănătății urmare a proiectului “Spitalul Virtual pentru Copii”.

Dr. Mihai RANETE – medic specialist radiologie și imagistică medicală la Institutul Clinic Fundeni, asistent universitar, doctorand, coordonatorul Caravanei cu Medici.

Dr. Gabriel DIACONU – medic specialist psihiatru, cu supraspecializare în suicidologie şi psihotraumatologie la Universitățile McGill și UQAM din Montreal, director medical al centrului MindCare.“

Dr. Gindrovel DUMITRA – medic de familie, coordonator al Grupului Național de Vaccinologie din cadrul Societății de Medicină de Familie și secretar în cadrul Comisiei de Medicină de familie din Ministerul Sănătății.

Dr. Ionuţ GOBEJ – fondator Neurohope, cu pregătire în neurochirurgie în Franţa pe neurochirurgie generală, neurochirurgie funcțională și Gamma Knife, neurochirurgie vasculară și a bazei craniului, neurochirurgie endoscopică transnazală, neurochirurgie spinală, neurochirurgie vasculară, neurooncologie (5 ani), de 8 ani fiind neurochirurg european.

Dr. DEGI Csaba – director al Societății Internaționale de Psiho-Oncologie – IPOS, profesor asistent și cercetător la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Cluj-Napoca. De mai bine de 18 ani, lucrează cu pacienții cu cancer, supraviețuitori de cancer, asistenți sociali medicali, asistenți sociali de îngrijiri paliative din spitale.

Asistent Medical Andreea MANOLE – de 11 ani este asistent medicină primară la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Student Ruxandra SIMONESCU-COLAN – coordonator al Cercului Științific de Radiologie și Imagistică, din septembrie 2019 participă la internship în radiologie intervențională din cadrul King Chulalongkorn Memorial Hospital din Bangkok, coordonator de proiecte în cadrul HEART din Cluj-Napoca.

Prof. Univ Dr. Dumitru BORȚUN – Doctor în filosofie şi profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, unde predă cursurile „Etică în comunicare” şi „Responsabilitate socială corporativă.

Jurnalist Paula RUSU jurnalist, om de televiziune, a reușit să creeze un cadru legislativ care să sprijine bolnavii de TBC.  „Munca pe care o facem trebuie să fie PENTRU ceva și nu ÎMPOTRIVA a ceva.”

Dr. Vlad MIXICH – jurnalist și medic, specializat în domeniul politicilor de sănătate, coordonator al Observatorul Român de Sănătate, membru în board-ul Alianței Europene de Sănătate Publică, membru în board-ul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă.

Conf. univ. dr. Alin Dragos DEMETRIAN șef al clinicii de Chirurgie Toracică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, inițiator al Comisiei multidisciplinare pentru tratarea pacienților cu cancer bronhopulmonar. „Mi-am propus ca măcar pe doi metri în jurul meu să schimb ceva.“

Dr. Maria Mihaela SZERAC – fondator al companiei de comunicare medicală Houston Npa, organizator al evenimentelor de informare medicală pentru publicul larg, Safrina, editor al Ghidului pacientului român, management logistic al primului forum care a reunit asociațiile de pacienți din România, realizator de concepte și implementare pentru proiecte de informare medicală.

TAXE

Taxele de participare asigură: accesul la lucrări, kitul de eveniment,  pauzele de cafea, cina joi si vineri, pranz vineri si sambata.

Alocarea kitului de eveniment catre persoanele care se inscriu dupa data de 12 august se va face doar la final de eveniment, in masura in care vor ramane kit-uri neridicate de persoanele inscrise pana la data de 12 august

 | Înscriere online | Plată online | Formular de înscriere |

Vă asistă cu plăcere Marcela Dorobănțescu la telefon 0733.076.381 / e-mail marcela.dorobantescu@houston.ro

 

Plata taxei de participare: Cont RON: RO35 BACX 0000 0003 3054 6005 deschis la Unicredit Tiriac Bank, sucursala Alba Iulia București, EXCLUSIV HOUSTON NPA S.R.L. – CUI RO 25249091, J40/3074/09.03.2009.
După plată, vă rugăm să ne trimiteți o copie după OP și acest formular de înscriere completat pe e-mail la marcela.dorobantescu@houston.ro,  telefon 0733.076.381 sau pe fax la 021-317.09.43.

Taxele pot fi achitate și online, prin intermediul magazinului oficial flashmedical.ro